Afgestudeerd in 2002 beeldhouwkunst aan de kunstacademie Hoogstraten (B).


De kwetsbare mens in de samenleving, de invloed die wij hebben als onderdeel van de natuur, de vergankelijkheid van alle dingen. Onderwerpen die Wick enorm boeien. Zij vertaalt haar betrokkenheid o.m. in een expressief materiaalgebruik. Het idee bepaalt de uitvoering. Poëtische figuren, koppen of fragmenten daarvan vertellen hun ernstige verhaal, veelal met humoristische noot. De jongste ontwikkelingen zijn beelden direct opgemetseld in een mix van betonmortel en cement, gietmarmer en/of gips. En experimenten (kopjes) in kaas.


Nieuwsgierig naar hoe het innerlijk van een mens zich verraadt via het gelaat, heeft zij altijd wel een kop onderhanden, als studie of in opdracht. Op een intuïtieve manier legt zij de ziel van het model bloot in een boeiend bronzen beeld. Voorbeelden in gepatineerd brons, gips (met was) en (giet)steen zijn hier te zien.


Wick heeft vele jaren ervaring in het geven van cursussen en workshops in portret- boetseren naar model aan volwassenen en scholieren. Zij biedt in kleine groep of speciale individuele begeleiding aan van de cursist(en) bij het vervaardigen van een portret naar model van eigen keuze in brons of ander materiaal.  
Info

home     koppen   beelden   projecten  info